donderdag 16 augustus 2012

De magie die je moet voelen


Een plek als deze zie je misschien wel elke dag op tv, in films, in tijdschriften, in kranten: kortom, New York City is overal. Je hoeft eigenlijk nooit op Times Square te zijn geweest om toch tot in de details te kunnen vertellen hoe het eruit ziet, en waar alles precies zit. Ook veel mensen die nooit het Vrijheidsbeeld hebben bezocht weten dat het standbeeld cadeau werd gedaan aan de Amerikaanse Republiek door de Franse regering. Voor wie dat nog niet wist, doe je voordeel met deze informatie, misschien komt het ooit terug in Lotto Weekend Miljonairs. Zou toch zonde zijn als die miljoen je door de neus wordt geboord omdat je niet goed dit zeer informatieve blog leest.

 Anyways, wat ik probeer te zeggen is dat hoewel de beelden van New York alom te zien zijn, het bezoeken van deze stad is toch wel heel wat anders. De eerste keer op Times Square was bijna magisch te noemen: je ziet het al van een afstandje aankomen: hét centrum van de Kapitalistische wereld. De honderden al dan niet duizenden reclameborden, vele fastfoodtenten, gigantische winkels: dat is Times Square. Vooral het M&M paradijs is een goed voorbeeld van American style capitalism. Deze winkel van 4 verdiepingen verkoopt niet enkel veel kleine chocoladesnoepjes(gevuld met mint, pretzels, pindakaas, en meer): vrijwel alle spullen die je maar kan bedenken, van afwasborstel in de vorm van een M&M tot een M&M Vrijheidsbeeld zijn er te vinden.  Uiteraard allemaal tegen belachelijke prijzen, want winst moet er wel worden gemaakt.

Foto’s kunnen niet precies overbrengen wat New York nou net zo speciaal maakt, maar om jullie toch enigszins jaloers te kunnen maken, volgt hier een kleine sfeerimpressie.

De volgende keer zit ik in St. Louis, want zaterdag vertrekken we alweer uit NYC!
Groeten,
Emile

(De koningin der M&M's)

(het standaard beeld in New York)

(Times Square)

(New York Stock Exchange; de beurs dus)

(9/11 Memorial, met op de achtergrond een van de nieuwe WTC torens, indrukwekkend!)


1 opmerking: